Японската компания Subaru представи първия си изцяло електрически кросоувър Solterra, разработен

...
Японската компания Subaru представи първия си изцяло електрически кросоувър Solterra, разработен
Коментари Харесай

Subaru представи първия си електрически кросоувър

Японската компания Subaru представи първия си напълно електрически кросоувър Solterra, създаден взаимно с Toyota, предава. 

Автомобилът е близнак на кросоувъра Toyota bZ4X, показан по-рано тази година. Те са построени на същата платформа, която автомобилните производители разработваха през последните няколко години. 

Новото Subaru е оборудвано с авангардна система за задвижване на всички колела, осъществена посредством работа на обособени мотори във всяко колело. С едно зареждане подобен автомобил може да измине към 460 км. За Toyota bZ4X във версията с предно предаване тази цифра ще бъде до 530 км.

Продажбите на Solterra в международен мащаб се чака да стартират в средата на 2022 година, само че производителят към момента не е разкрил цената на новия кросоувър. Той ще бъде показан на автомобилното ревю в Лос Анджелис по-късно през ноември. 

Subaru и Toyota оповестиха партньорство за произвеждане на електрически транспортни средства през 2019 година Както се чака, основаната от тях платформа ще стане универсална и ще може да се употребява при производството на други модели от класа C и D. И двете компании към този момент имат опит в партньорствата за разработка на коли. Говорим за компактни двойни спортни коли Subaru BRZ и Toyota 86, които се появиха през 2011 г. 

Japan`s Subaru unveils first all-electric car, developed with Toyota

— Reuters (@Reuters)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР